Basispsycholoog Kind en Jeugd

In het kort

  • Zutphen

  • 16 uur

  • Basispsychologen

  • Geplaatst op: 6 maart 2023

Wij zoeken een basispsycholoog of orthopedagoog voor onze kind en jeugd cliënten. Wil jij kinderen en jongeren die kampen met psychische klachten helpen? En zou je dat willen doen bij een organisatie met een onderscheidende aanpak en beschik je al over ervaring in de jeugd GGZ? Dan hebben wij een leuke baan voor je!

Over Dokter Bosman

Het grootste verschil met andere organisaties zit ‘m niet in de cliënten die we hebben of hun problematiek, maar de oplossing die we de mensen bieden. Geen gewone zorg, maar maatwerk. Onze behandeling is erop gericht cliënten en hun omgeving te leren omgaan met dat waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen door contextgericht te werken. We doen niet meer dan nodig is, werken vraaggericht en helpen onze cliënten op een positieve manier om weer volledig in hun eigen kracht te komen.
Bij Dokter Bosman werken meer dan 300 medewerkers. Op Zorgkaart Nederland beoordelen onze cliënten Dokter Bosman in het algemeen met een 8.4 en de locatie Zutphen met een 9.1!

Werken bij Dokter Bosman Zutphen

Ons team in Zutphen ziet kinderen en jongeren tussen 6 tot 19 jaar oud met uiteenlopende vormen van klachten en soorten problematiek. Wij vinden dat je een kind of jongere niet los kunt zien van zijn context Dat betekent dat wij een systemische blik in zowel de diagnostiekfase als de behandeling belangrijk vinden. We gaan er vanuit dat iedere ouder/verzorger het beste voor heeft met zijn kind. We doen diagnostiek en geven psycho-educatie en ouderbegeleiding en maken daarbij ook gebruik van online behandelmodules.
Je komt te werken in een jong, enthousiast en betrokken team, bestaande uit acht personen waaronder vier basispsychologen waarvan één in opleiding tot systeemtherapeut, twee orthopedagoog-generalisten, een psychomotorisch therapeut en een arts. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met andere Dokter Bosman teams en andere zorginstellingen in de regio.
Kernwoorden die bij ons passen zijn laagdrempeligheid, bevlogenheid, zelfsturing en teamcohesie. Onze werkrelaties zijn informeel en positief. Een omgeving waarin iedere collega tot zijn recht komt, is voor ons een belangrijke kernwaarde. Samen proberen we op de werkvloer een fijne sfeer te creëren.
We zitten in een modern pand dat van alle gemakken is voorzien. Onze locatie ligt vlakbij het gezellige stadscentrum van Zutphen. In de pauze zijn we daar na werktijd wel eens te vinden voor een lunchwandeling of drankje. Onze locatie is goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer (5 minuten lopen vanaf Station Zutphen). Je kunt gratis voor het pand parkeren.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van diagnostiek en behandeling van je eigen cliënten. Je voert samen met de regiebehandelaar intakegesprekken, stelt behandelplannen op en voert deze uit en bespreekt dit tijdens het multidisciplinair overleg (MDO). Bovendien werk je nauw samen met scholen en eventueel andere betrokken hulpverleners. Je werkt veelal zelfstandig, binnen teamverband en in overleg met de verantwoordelijke BIG-geregistreerde regiebehandelaar.
In onze behandeling staat een persoonlijke aanpak centraal. Behandelmethoden die wij toepassen zijn onder andere Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Psychomotorische therapie (PMT), Acceptance Commitment Therapy (ACT), Brainblocks, oplossingsgerichte therapie, systeemtherapie en EMDR.

Naar wie zijn wij op zoek?

Jij bent een basispsycholoog of orthopedagoog in het bezit van de basisaantekening diagnostiek. Je beschikt al over behandelervaring in de jeugd GGZ. Het is een pré als je de CGT basiscursus hebt gevolgd. Je hebt een collegiale instelling en kunt goed zelfstandig werken. Werkdagen worden in overleg afgestemd, maar qua spreiding zal daar in ieder geval de vrijdag bij horen.

Wat bieden wij?

Ga je aan de slag voor Dokter Bosman, dan krijg je méér dan alleen een baan. We werken op basis van vertrouwen en met zelfsturende teams. Daarom krijg je bij Dokter Bosman veel verantwoordelijkheid.Werken bij Dokter Bosman betekent dan ook werken in een platte organisatie en in kleine teams. We vinden het belangrijk dat je je goed voelt en autonoom kunt werken. Op die manier kun je zoveel mogelijk naar eigen inzicht goede zorg leveren.

Wat je bij ons nog meer kunt verwachten:

  • Goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ, schaal 60;
  • Behandelen met een persoonlijke aanpak;
  • Werken volgens de principes van Positieve Gezondheid;
  • Enthousiaste, bevlogen collega´s die gericht zijn op samenwerken;
  • Een gebruiksvriendelijk EPD.

Iets voor jou?

Neem dan contact op met Annemarie ter Haar, recruiter en bel 088-226 81 56. Wil je
weten wat onze mensen vinden van het werken bij Dokter Bosman? Kijk dan eens hier
Direct solliciteren kan ook. We zien je reactie graag tegemoet! Zorg dat je een motivatiebrief en CV gereed hebt als Word- of PDF-documenten om te kunnen uploaden.