Vacature Basispsycholoog Volwassenen Autisme Kenniscentrum

In het kort

 • badgeBasispsycholoog Volwassenen Autisme Kenniscentrum
 • domainUtrecht
 • access_time24 - 32 uur
 • person_outlineBasispsychologen
 • today8 juni 2022
Stuur me een reminder

Direct contact?

Dick Bosboom

Recruiter

Ben jij afgestudeerd psycholoog en beschik je over ervaring met diagnostiek en behandeling in de GGZ? Heb je daarnaast affiniteit met ASS en zou je je naar hartelust willen inzetten voor mensen met autisme? Dan ben jij wellicht degene waarnaar wij op zoek zijn voor ons Autisme Kenniscentrum in Utrecht!

Over ons Autisme Kenniscentrum

Het Autisme Kenniscentrum, onderdeel van Dokter Bosman, is er voor volwassenen vanaf 18 jaar met (een vermoeden van) een autismespectrumstoornis (ASS) en comorbide problematiek op gebied van ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, depressie, angst- en persoonlijkheidsproblematiek en een normale tot hogere intelligentie.

We vinden het belangrijk om de bevindingen van wetenschappelijk onderzoek over kwaliteit van leven bij ASS in de praktijk toe te passen. Het Autisme Kenniscentrum biedt enkelvoudige of meer complexe diagnostiek en biedt ook behandelmogelijkheden. Hierbij gaat het over het algemeen om kortdurende behandelingen, tot zo’n vijftien gesprekken. Deze behandeling heeft altijd een duidelijk doel en een of meer specifieke methodieken.

Bij het Autisme Kenniscentrum werken meer dan 25 medewerkers verdeeld over drie locaties in Nederland. Onze cliënten geven ons een 8,4 op Zorgkaart Nederland.

Werken bij het Autisme Kennis Centrum Utrecht

Je komt te werken in een jong, dynamisch team, bestaande uit een psychiater, GZ- en basispsychologen, SPV-er en cognitief gedragstherapeutisch werkers. In het team is naast de behandelmodules specifiek gericht op ASS, expertise op verschillende gebieden, zoals CGT/ACT, EMDR, zelfbeeld en schematherapie. Er is een open deuren beleid en kennis wordt actief met elkaar gedeeld. Er is ruimte voor eigen ontwikkeling en ontplooiing. Het is een leuk, energiek, enthousiast, leergierig en sociaal team.
Er wordt verder intensief samengewerkt met andere zorgaanbieders in de regio (zoals ambulant begeleiders, coaches, vaktherapeuten en relatietherapeuten).

Over de functie

Onze behandeling is erop gericht cliënten en hun omgeving te leren omgaan met dat waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen. We helpen onze cliënten verder door toe te werken naar zijn of haar persoonlijk doel.

Als basispsycholoog bij het Autisme Kenniscentrum wacht je een afwisselende baan. Tot je werkzaamheden behoren onder andere het uitvoeren van diagnostisch onderzoek naar ASS, maar ook naar comorbide of differentiaal diagnoses, het voeren van je eigen caseload en deelname aan werkgroepen zoals het volgen van de wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek of behandeling.

Naar wie zijn wij op zoek?

Ben je proactief, durf je mee te denken en kun je tegen een stootje? Dan zoeken wij jou! Je bent daarnaast van nature nieuwsgierig en analytisch en je houdt van een persoonlijke en betrokken aanpak. Een goede samenwerking met collega’s en verwijzers, met veel ruimte voor initiatieven en ontwikkeling in het team is voor ons essentieel, dus wie weet kun jij ons komen versterken.

Je hebt een afgeronde universitaire psychologie opleiding en bent in het bezit van een LOGO-verklaring. Je hebt interesse in en ervaring met de doelgroep ASS. Je beschikt over tenminste een jaar ervaring met diagnostiek en behandelen. Als je een afgeronde CGT-basiscursus en/of EMDR-basiscursus hebt is dat een pré.

Wat wij bieden

Ga je aan de slag voor het Autisme Kenniscentrum, dan krijg je méér dan alleen een baan. We werken op basis van vertrouwen met mensen die een passie hebben om cliënten met autisme verder te helpen. We groeien en dat vraagt van jou flexibiliteit, maar het biedt je ook een hoop vrijheid en kansen.
Wat je van ons kunt verwachten:

 • Goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ (schaal 60);
 • Werken volgens de principes van Positieve Gezondheid;
 • Maatwerk aanpak: regie in samenspraak met de cliënt;
 • Opleidingen voor je persoonlijke ontwikkelingswensen;
 • Een compacte organisatie: wendbaar en met korte lijnen;
 • Alleen dagbehandeling (geen avond- en weekenddiensten);
 • Een zeer gebruiksvriendelijk EPD;
 • Een enthousiast, gezellig en betrokken team;
 • Niet onbelangrijk: goede koffie en thee!

Wil je meer weten of direct solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Dick Bosboom, recruiter, op telefoonnummer 088-226 8350. Wil je misschien eerst weten wat onze mensen vinden van het werken bij Dokter Bosman? Kijk dan hier
Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Zorg dat je je CV en motivatiebrief klaar hebt staan. Tot snel! 

Stuur me een reminder