GZ-psycholoog Volwassenen Autisme Kenniscentrum

  • domainUtrecht
  • access_time24 - 32 uur
  • person_outlineGZ Psychologen

Ben jij die GZ-psycholoog die graag inzet op ervaring en creativiteit om na een intake een persoonlijke aanpak te maken voor onze cliënten met een autismespectrumstoornis of andere problematiek? Bij ons wordt de toon niet gezet door regels en strakke protocollen, maar door de cliënten en de behandelaars zelf. Dat is volgens ons psychologie van nu.

Wat wij bieden

Ga je aan de slag voor het Autisme Kenniscentrum in Utrecht, dan krijg je méér dan alleen een baan. We werken op basis van vertrouwen met mensen die een passie hebben om cliënten verder te helpen. Die al veel ervaring en plezier hebben in het werken met mensen met autisme of die juist een brede achtergrond hebben en zich nu willen specialiseren. We groeien en dat vraagt van jou flexibiliteit, maar het bied je ook een hoop vrijheid en kansen.

Standaard meegeleverd:

  • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ;
  • Opleidingen voor je persoonlijke ontwikkelingswensen;
  • Een enthousiast, gezellig en betrokken team.

Autisme Kenniscentrum in Nederland

Het Autisme Kenniscentrum, onderdeel van Dokter Bosman, is er voor volwassenen vanaf 18 jaar met (een vermoeden van) een autismespectrumstoornis (ASS) en comorbide problematiek zoals ADHD, depressie, angst- en persoonlijkheidsproblematiek. Je komt terecht in een jong maar ervaren en enthousiast team met wie je direct samenwerkt, zoals bij de (vaak complexe) diagnostsche vraagstukken die een uitdagende puzzel vormen om je samen met één of meer collega’s in vast te bijten. Hoewel bij alle cliënten (een vermoeden van) autisme speelt, is de doelgroep zeer gevarieerd en is ons behandelaanbod dan ook heel divers.

We vinden het belangrijk om de bevindingen van wetenschappelijk onderzoek over de aan ASS onderliggende mechanismen en werkende interventies in de praktijk toe te passen. Ons zorgaanbod blijft dan ook in ontwikkeling. Over het algemeen is er sprake van kortdurende behandelingen en wordt actief de samenwerking gezocht met andere hulpverleners zoals WMO-zorg of GGZ-aanbieders gericht op de eventuele comorbide diagnose wanneer meer specialistische behandeling daarvoor nodig blijkt.

Onze behandeling is erop gericht cliënten en hun omgeving te leren omgaan met dat waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen. We helpen onze cliënten verder door toe te werken naar zijn of haar persoonlijk doel.
Bij het Autisme Kenniscentrum werken meer dan 25 medewerkers op drie locaties in Nederland. Onze cliënten geven ons een 8,4 op Zorgkaart Nederland.

Hoe ziet jouw week eruit?

Je begint je dag met je eerste intake of eerste behandelgesprek waarbij je samen met je client een mooi en concreet plan maakt hoe je zijn hulpvraag het best kunt beantwoorden. In je behandeling maak je gebruik van evidence based behandelingen waarbij er ruimte is voor accenten of specialistische modules individueel of in een groepsverband, zoals de groep voor vrouwen met ASS of de ‘koppelgroep’ voor cliënten en hun partner.

Later in de week heb je een paar pittige gesprekken met cliënten. Gelukkig sta je bij ons niet alleen en kun je een van je directe collega’s consulteren of het bespreken tijdens je intervisie. Even later wil een basispsycholoog aan wie je werkbegeleiding geeft met je klankborden over een casus. Natuurlijk draag je je kennis over, dat zit in je natuur. De dag erna heb je een netwerkgesprek. We houden van korte lijnen met onze netwerkpartners over onze cliënten om soepel naar te kunnen doorverwijzen of mee samen te werken. We zetten hen tevens graag in om deskundigheidsbevordering te geven over thema’s als gender en seksualiteit, of schematherapie bij ASS. Die deskundigheidsbevordering verzorgen wij overigens ook andersom, vaak over diagnostiek of behandeling bij ASS. Ook heb je nog een groepsbehandeling samen met een co-therapeut. Leuk om zo direct samen te werken met je cliënten en collega.
Na een week hard werken sluit je deze af met je collega’s. Alles is weer klaar voor je volgende werkweek.

Wat breng jij mee?

Je bent een ondernemende persoonlijkheid die de cliënt centraal zet in de behandeling. Je beschikt over creativiteit, probleemoplossend vermogen en bent communicatief sterk. Je kunt tegen een stootje. Je bent in staat anders te denken en anders te doen in een snel groeiende en ambitieuze organisatie.

Natuurlijk beschik je over een afgeronde GZ-opleiding maar eigenheid en creativiteit, dat is óók het Autisme Kenniscentrum. We vinden jouw persoonlijkheid minstens zo belangrijk als je CV en BIG-registratie.

Kennismaken of direct solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Dick Bosboom. Bel 088-226 83 50. Direct solliciteren? Zorg dat je je CV en motivatiebrief klaar hebt staan. Tot snel! 

Bij voldoende kandidaten sluiten wij de vacature. Staat de vacature niet meer op onze site dan kun je niet meer solliciteren.