GZ-psycholoog Volwassenen Autisme Kenniscentrum

  • domainDen Bosch
  • access_time16 -32 uur
  • person_outlineGZ Psychologen
  • today11 februari 2020

Ben jij die GZ-psycholoog die graag je specialistische kennis en ervaring gebruikt om na diagnose een persoonlijk aanpak te maken voor onze cliënten met autisme spectrumstoornis? Bij ons wordt de toon niet gezet door regels en strakke protocollen, maar door de cliënten en de behandelaars zelf. Dat is volgens ons psychologie van nu.

Wat wij bieden

Ga je aan de slag voor het Autisme Kenniscentrum, dan krijg je méér dan alleen een baan. We werken op basis van vertrouwen met mensen die een passie hebben om cliënten met autisme verder te helpen. We groeien en dat vraagt van jou flexibiliteit, maar het bied je ook een hoop vrijheid en kansen.

Standaard meegeleverd:

  • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ;
  • Toppers op het secretariaat die je ondersteunen met je agenda en administratie;
  • Opleidingen voor je persoonlijke ontwikkelingswensen;
  • Een enthousiast, gezellig en betrokken team

Niet onbelangrijk: goede koffie en thee!

Autisme Kenniscentrum in Nederland

Het Autisme Kenniscentrum, onderdeel van Dokter Bosman, is er voor volwassenen vanaf 18 jaar met (een vermoeden van) een autismespectrumstoornis (ASS) en comorbide problematiek op gebied van ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, depressie of angst- en persoonlijkheidsproblematiek.

We vinden het belangrijk om de bevindingen van wetenschappelijk onderzoek over kwaliteit van leven bij ASS in de praktijk toe te passen. Het Autisme Kenniscentrum biedt enkelvoudige of meer complexe diagnostiek en biedt ook behandelmogelijkheden. Hierbij gaat het over het algemeen om kortdurende behandelingen, tot zo’n vijftien gesprekken. Deze behandeling heeft altijd een duidelijk doel en een of meer specifieke methodieken.

Onze behandeling is erop gericht cliënten en hun omgeving te leren omgaan met dat waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen. We helpen onze cliënten verder door toe te werken naar zijn of haar persoonlijk doel.

Bij het Autisme Kenniscentrum werken meer dan 25 medewerkers op vier locaties in Nederland. Onze cliënten geven ons een 8,3 op Zorgkaart Nederland.

Hoe ziet jouw week eruit?

Je begint je dag met het afstemmen van je agenda met je collega’s van het secretariaat. Zij zijn spin in het web van de locatie en praten je bij over eventuele bijzonderheden. Heeft een cliënt extra aandacht nodig of zijn er wijzigingen in je agenda? Met een kop thee of verse bonenkoffie ga je aan de slag en pak je de gegevens van je eerste cliënt erbij. Bij ons staat gastvrijheid centraal, dus haal je haar even persoonlijk op uit onze huiskamer. Je start met je eerste intakes  waarbij je bij een diagnostiek vraag in moet schatten hoe het traject eruit moet komen te zien voor een cliënt. Na afloop van je consult werk je het gesprek direct uit in ons EPD, zodat je klaar bent voor je volgende cliënt.

Op dinsdag heb je een aantal cliënt afspraken. Je superviseert de diagnostiekverslagen en behandelplannen van collega’s van wiens trajecten je regiebehandelaar bent. Samen ben je verantwoordelijk voor de juiste zorg en je merkt dat die samenwerking ook echt van meerwaarde is. Je zet ook je tanden in de behandeling van een cliënt die naast autisme ook andere psychische klachten heeft en in toenemende mate vastgelopen is. Een uitdagende casus, zin in! Je bespreekt je cliënten in een multidisciplinair overleg (MDO) met je collega’s, waaronder de psychiater. Soms word je gevraagd dit zelf voor te zitten. Op woensdag heb je een paar pittige gesprekken met cliënten gehad. Je hoofd ontploft bijna. Gelukkig sta je bij ons niet alleen en kun je een van je directe collega’s consulteren. Teamwork is belangrijk bij ons. Even later wil een basispsycholoog aan wie je werkbegeleiding geeft met je klankborden over een casus. Natuurlijk draag je je kennis over, dat zit in je natuur. Je helpt haar verder en gaat daarna weer aan de slag met je eigen cliënten. Op donderdag heb je een aantal netwerkgesprekken. We houden van korte lijnen met onze netwerkpartners over onze cliënten. Na een week hard werken sluit je deze af met je collega’s. Alles is weer klaar voor je volgende werkweek.

Wat breng jij mee?

Je bent een ondernemende persoonlijkheid die de cliënt centraal zet in de behandeling. Je beschikt over creativiteit, probleemoplossend vermogen en bent communicatief sterk. Je kunt tegen een stootje. Je bent in staat anders te denken en anders te doen in een snel groeiende en ambitieuze organisatie.

Natuurlijk beschik je over een (bijna) afgeronde GZ- opleiding maar eigenheid en authenticiteit, dat is óók het Autisme Kenniscentrum. We vinden jouw persoonlijkheid minstens zo belangrijk als je CV en BIG-registratie.

Kennismaken of direct solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Dick Bosboom. Bel 088-226 83 50. Direct solliciteren? Zorg dat je je CV en motivatiebrief klaar hebt staan. Tot snel! 

Bij voldoende kandidaten sluiten wij de vacature. Staat de vacature niet meer op onze site dan kun je niet meer solliciteren.