Vacature Online GZ-psycholoog volwassenen / universitair (hoofd)docent technologie GGZ

In het kort

 • badgeOnline GZ-psycholoog volwassenen / universitair (hoofd)docent technologie GGZ
 • domainThuis!
 • access_time32 - 36 uur
 • person_outlineGZ Psychologen
 • today23 juli 2022

Direct contact?

Dick Bosboom

Recruiter

Spreekt de combinatie van onderzoeks- en onderwijstaken én het werken in de praktijk je aan? En heb je affiniteit met de toepassing van technologie in de GGZ? Dan hebben wij voor jou een unieke combinatie functie beschikbaar!

De uitdaging

Technologie speelt een steeds belangrijkere rol in de geestelijke gezondheidszorg. Online behandeling, eHealth, mHealth, sensing en virtual reality zijn veelbelovende technieken om interventies effectiever te maken en dichterbij het dagelijkse leven van cliënten te brengen. De uitdaging is om deze innovaties te laten aansluiten bij de waarden en competenties van cliënten. Ook vragen deze ontwikkelingen om nieuwe competenties en werkwijzen van professionals.

Dokter Bosman en de onderzoeksgroep Psychologie, Gezondheid en Technologie (PGT) van de Universiteit Twente willen graag verder samenwerken aan (technologische) innovatie binnen de GGZ. De digitale praktijk bij Dokter Bosman behoort tot de koplopers in de ggz. 

Wie we zoeken

We zoeken een universitair (hoofd)docent (16-24 uur) die daarnaast als online (gz-)psycholoog bij Dokter Bosman werkt voor (minimaal) 16 uur per week. 

Over je onderzoek bij de Universiteit Twente

Jouw (interdisciplinaire) onderzoek zal zich richten op het ontwerp en de implementatie van technologie om de geestelijke gezondheid en het mentale welbevinden van mensen te bevorderen. Je werkt daarbij nauw samen met Dokter Bosman en andere GGZ-instellingen, beroeps- en cliëntenorganisaties. Daarnaast behoren het aanvragen van onderzoeksbeurzen, het publiceren in peer-reviewed tijdschriften en het begeleiden van promoties tot jouw werkzaamheden. Als docent draag je bij aan modules in de Bachelor Psychologie en aan vakken in de Master Positieve Klinische Psychologie en Technologie. Verder begeleid je bachelor- en masterscripties met de focus op jouw onderzoeksthema’s.

Over je werk als GZ-psycholoog bij Dokter Bosman

Het onderzoek en onderwijs combineer je met het online behandelen van volwassenen met uiteenlopende psychische klachten, zoals angst, stemmingsproblematiek, emotieregulatieproblemen, autismespectrumstoornis (ASS) of ADHD. Je werkt vanuit huis.

Eigen regie

Eigen regie is een belangrijk onderdeel van mentale gezondheid. Daarom stellen cliënten bij aanmelding persoonlijke gezondheidsdoelen op. Samen met je cliënt werk je naar deze ‘stip op de horizon’ toe. Hoe je dat doet, bepaal jij zelf, er is geen vast behandelprotocol. We vertrouwen erop dat je met je kennis en kunde zelf het beste weet hoe je de cliënt kunt helpen. We werken met zelforganiserende teams. Je krijgt veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid om je talenten en creativiteit optimaal in te zetten.

Herstelgerichte, effectieve zorg

Een behandeling is een middel om de doelen van de cliënt te bereiken, geen doel op zich. Een doel kan bijvoorbeeld het leren omgaan met overprikkeling of minder somber zijn. Iedere cliënt is uniek, daarom is elke behandeling maatwerk. Is breder psychologisch onderzoek nodig? Moet ik op een andere manier aansluiten bij de verandering die de cliënt zelf al in gang heeft gezet? Kan ik afschalen naar lichtere zorg of kan ik het traject zelfs afronden? Je toetst voortdurend of de behandeling bijdraagt aan het doel. Dit sluit naadloos aan bij het onderzoek van de PGT. Belangrijke onderwerpen zijn bijvoorbeeld compassie, psychologische flexibiliteit, positieve emoties en dankbaarheid. 

Wie ben jij?

 • Je bent gepromoveerd in de (klinische) psychologie;
 • Je bent afgestudeerd als psycholoog, een BIG-registratie als gz-psycholoog of klinisch psycholoog/psychotherapeut heeft de voorkeur;
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen en onderzoeken van innovatieve technologie binnen de geestelijke gezondheidszorg;
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van promovendi en bent in staat om een onderzoekslijn tot bloei te brengen;
 • Je hebt ervaring met het geven van onderwijs. Je bent bij voorkeur in het bezit van een BKO-kwalificatie of bent bereid deze te behalen;
 • Je hebt veelvuldig gepubliceerd in peer-reviewed internationale tijdschriften;
 • Je bent een ondernemende persoonlijkheid die de cliënt centraal zet in de behandeling;
 • Je gelooft in de digitalisering binnen de GGZ en bent bekend met het werken binnen een digitale omgeving;
 • Je beschikt over creativiteit, probleemoplossend vermogen en kunt goed samenwerken;
 • Je hebt excellente communicatieve vaardigheden en hebt een perfecte beheersing van de Engelse taal.

Wat bieden wij?

Bij zowel Dokter Bosman als de Universiteit Twente kun je rekenen op enthousiaste, bevlogen collega’s, gericht op samenwerking. Bij ons ga je online werken en behandelen vanuit huis; je bepaalt zelf je werktijden. Bij de Universiteit Twente heb je de mogelijkheid tot hybride werken.

Het betreft een arbeidsovereenkomst bij Dokter Bosman (16-24 uur) én de Universiteit Twente (16-24 uur) voor één jaar met de intentie om deze om te zetten naar een vast contract bij beide organisaties. Het startsalaris voor de functie Hoofddocent is afhankelijk van jouw ervaring en varieert van € 3.821,- tot € 5.943,- bruto per maand (conform de CAO Nederlandse Universiteiten) op basis van het functieprofiel Universitair Docent.

Als GZ-psycholoog bij Dokter Bosman wordt je beloond conform de CAO GGZ schaal 65 (€ 4.381,- tot € 5.734,- bruto per maand).

Iets voor jou? 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met prof.dr. G.J. (Gerben) Westerhof

Voor informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Karen Geerdink, HR-adviseur.

Wil je meer weten over het online werken bij Dokter Bosman, dan kun je daarvoor contact opnemen met Irene Geerken, online GZ-psycholoog, op telefoonnummer 06-46867648 of per mail.

Heb je vragen over het onderzoek bij Dokter Bosman en de samenwerking met de Universiteit Twente? Neem dan contact op met Sylke Toll, Orthopedagoog-Generalist en coördinator wetenschappelijk onderzoek. Bel 088-226 83 02 of mail.

Solliciteren

Sollicitaties worden centraal in behandeling genomen door de Universiteit Twente. Voorzie jouw sollicitatie van een recent CV samen met de namen van twee referenties. De sollicitatieprocedure bestaat uit gesprekken zowel bij de Universiteit Twente als bij Dokter Bosman. Reageren kan tot en met 27 juni 2022. Solliciteren doe je hier.

Voor meer informatie over de onderzoeksgroep: