Vacature Psychiater Autisme Kenniscentrum Utrecht

In het kort

 • badgePsychiater Autisme Kenniscentrum Utrecht
 • domainUtrecht
 • access_time16 - 24 uur
 • person_outlinePsychiaters
 • today29 augustus 2022
Stuur me een reminder

Direct contact?

Dick Bosboom

Recruiter

Ben jij die Psychiater Volwassenen die graag je specialistische kennis en ervaring gebruikt om na diagnose een persoonlijk aanpak te maken voor je cliënten? Zou je dat graag willen doen bij een organisatie met een onderscheidende aanpak, in Utrecht voor 16-24 uur per week? Heb je specifieke interesse voor mensen met autisme? Dan kunnen we vast iets voor elkaar betekenen; laten we kennismaken!

Over Dokter Bosman

Het grootste verschil met andere organisaties zit ‘m niet in de cliënten die we hebben of hun problematiek, maar de oplossing die we de mensen bieden. Geen gewone zorg, maar maatwerk. Onze behandeling is erop gericht cliënten en hun omgeving te leren omgaan met dat waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen. We helpen onze cliënten verder door toe te werken naar zijn of haar doel. We geloven in doen. Dat maakt onze aanpak elke dag een beetje beter. Dat is ook psychologie van nu. Bij Dokter Bosman werken meer dan 300 medewerkers. Onze cliënten geven ons een 8,4 op Zorgkaart Nederland.

Autisme Kenniscentrum in Nederland

Binnen Dokter Bosman hebben we drie gespecialiseerde locaties voor mensen met autisme. Deze Autisme Kenniscentra (AKC´s) zijn gevestigd in Nijmegen, Utrecht en Zwolle. Ze zijn specifiek voor volwassenen vanaf 18 jaar met (een vermoeden van) een autismespectrumstoornis (ASS) en comorbide problematiek op gebied van ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, depressie of angst- en persoonlijkheidsproblematiek. Bij de Autisme Kenniscentra werken meer dan 25 medewerkers. 

Werken bij het AKC in Utrecht

Het team in Utrecht bestaat uit basispsychologen, GZ-psychologen, een psychiater en een SPV-er. In het team is veel expertise op verschillende gebieden, zoals ADHD, ASS en (complex) trauma. De  cliëntenpopulatie is gevarieerd; daaronder ook angststoornissen en depressie. Behandelinterventies die worden toegepast zijn onder andere CGT, EMDR, schematherapie, ACT, COMET en farmacotherapie. Er is een open deuren beleid en kennis wordt actief met elkaar gedeeld. Er is veel ruimte voor eigen ontwikkeling en ontplooiing. Het is een leuk, energiek, enthousiast, leergierig en sociaal team. De locatie bevindt zich momenteel op de Kanaalweg en is goed bereikbaar per fiets, auto en OV.

Wat ga je doen?

Je zorgt er samen met collega’s voor dat cliënten een psychiatrische behandeling op maat krijgen. Je bent als specialist een belangrijk consulent in de diagnostiek- en behandelfase. Te beginnen bij de intake, waar je als regiebehandelaar intakes zal uitvoeren. In het multidisciplinair overleg geef je gevraagd en ongevraagd advies. Door mensen in een psychiatrisch onderzoek te zien, vul je met jouw expertise de behandeling op maat aan. Hiermee help je je team om cliënten beter te laten functioneren. Daarnaast stel je op jouw indicatie medicatie in. Samen met het team evalueer je de behandeling en stel je deze waar nodig bij in overleg met cliënten en hun omgeving. In crisissituaties zorg je voor beoordeling en interventie in overleg met onze regiebehandelaren.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zijn op zoek naar een zelfstandige psychiater om ons team te versterken. Je hebt een stuk levenservaring en maatschappelijke betrokkenheid, die je op een gedreven wijze wil inzetten om cliënten verder te helpen. Je bent een collega met een positieve instelling, die integriteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel heeft staan. Ook vind je goede samenwerkingsrelaties belangrijk. Je communiceert helder en duidelijk. Dit doe je zowel naar je collega’s als naar je cliënten. 

Wat wij bieden

Ga je aan de slag voor het Autisme Kenniscentrum bij Dokter Bosman, dan krijg je méér dan alleen een baan. We werken op basis van vertrouwen en met zelforganiserende teams. Daarom krijg je bij Dokter Bosman veel verantwoordelijkheid. We veranderen, soms omdat het moet, maar vaker omdat de zorg daarom vraagt. Dat vraagt van jou flexibiliteit, maar het biedt je ook een hoop vrijheid en kansen.

Wat je nog meer van ons kunt verwachten:

 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ;
 • Een vaste aanstelling bij indiensttreding is mogelijk;
 • Werken volgens de principes van Positieve Gezondheid;
 • Een gepassioneerd, gezellig en betrokken team van professionals;
 • Alleen dagbehandeling (geen avond- en weekenddiensten);
 • Compacte organisatie: wendbaar, korte lijnen, snel schakelen;
 • Opleidingen voor je persoonlijke ontwikkelingswensen;
 • Een gebruiksvriendelijk EPD.

Kennismaken?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jou bij Dokter Bosman, neem dan gerust contact op met Dick Bosboom, recruiter, telefoonnummer 088 – 226 83 50. Dan kijken we samen hoe we jou optimaal kunnen inzetten in lijn met je wensen en mogelijkheden.
Natuurlijk kun je desgewenst ook direct solliciteren. We zien er naar uit om kennis te maken!

Stuur me een reminder